Onderzoek

Wil je meer weten over het gebruik van materiaal van anderen voor je eigen onderzoek? Of wil je meer weten over het publiceren van eigen onderzoek? Hieronder vind je in een paar stappen uitgelegd waar je rekening mee moet houden. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact op met het Auteursrechteninformatiepunt(AIP) binnen jouw instelling. Zij helpen je graag verder. 

Download publicatie
De APA-richtlijnen uitgelegd
Downloaden Nederlands, Bestandsextensie: PDF (Bestandsgrootte: 354 KB)
TEST

De APA-richtlijnen uitgelegd is samengesteld door negen informatiespecialisten van zeven hogescholen in samenwerking met SURF en het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken (SHB), met toestemming van de American Psychological Association (APA).

De publicatie is via deze website gratis te downloaden. De papieren versie in een ringband is te bestellen via Studystore (Nederland) en Studieshop (België).
Prijs ringband: € 3,95
ISBN 978-90-72482-20-4 (ringband)
ISBN 978-90-72482-21-1 (e-book)
 

Veelgestelde vragen

 

Komt er ook een Duitstalige of Engelstalige versie van ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’?De werkgroep heeft toestemming gekregen van de APA voor de Duitstalige versie en deze zal er ongeveer rond september 2019 zijn. Voor de Engelstalige versie heeft de werkgroep geen toestemming gekregen van de APA.
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft een Duitstalige gids Literaturverzeichnis gemaakt en Tilburg University heeft de Engelstalige Citing Sources According to APA Guidelines gemaakt.

In ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ staat dat de publicatie niet geautoriseerd is door The American Psychological Association, wat houdt dit in?

Vooraf aan de publicatie heeft de Werkgroep APA toestemming gevraagd aan The American Psychological Association voor het maken van een Nederlandstalige handleiding gericht op bronvermelding. Deze toestemming heeft de werkgroep gekregen met het verzoek in twee talen op te nemen dat het om een niet geautoriseerde publicatie gaat. Een geautoriseerde publicatie was alleen mogelijk geweest wanneer het een letterlijke vertaling zou betreffen van de officiële Publication Manual of the American Psychological Association, maar dit was niet het doel van de meer op de praktijk gerichte handleiding die de Werkgroep APA voor ogen had.

  1. lgherwjgbewjkwh
    • lsjfbnwodjvnwrpibvnwr

 

Er is wel meerdere keren contact geweest met de APA Style experts bij het samenstellen van de handleiding.

Mag ik de digitale versie op ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ op mijn eigen website of de site van mijn onderwijsinstelling plaatsen?

Dat mag, maar wij geven de voorkeur aan linken om een beter inzicht te krijgen in het aantal downloads. Bovendien is dan zeker dat, bij eventuele herziening, naar de meest recente versie wordt verwezen.

Waar kan ik als boekhandel een papieren versie van ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ bestellen en is er een boekhandelskorting?De ringband is alleen te koop via Studystore. Vanwege de lage prijs is er geen boekhandelskorting.

Ik heb een suggestie, voorstel of opmerking naar aanleiding van ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’, waar kan ik deze achterlaten?Bij voorkeur per e-mail naar auteursrechten@surfmarket.nl. Afhankelijk van de vraag kan uiteraard ook de informatiespecialist van de eigen opleiding of hogeschool benaderd worden.

hoera!
Dafne

De door SURF gepubliceerde modelovereenkomsten zijn bedoeld als voorbeeld en worden voor informatieve doeleinden ter beschikking gesteld.

Hoewel SURF de inhoud van de documenten met zorgvuldigheid vaststelt, kunt u geen rechten ontlenen aan deze documenten. Raadpleeg altijd een jurist als u gebruik wil maken van een modelovereenkomst zodat deze kan beoordelen of de overeenkomst geschikt is voor uw situatie. SURF aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat als gevolg van het gebruik van een modelovereenkomst.
 

bestand
NDDHO
Downloaden Nederlands, Bestandsextensie: PDF (Bestandsgrootte: 3 MB)